Echinaceea este unul din remediile naturale cele mai vechi si este celebra nu numai pentru proprietatile sale terapeutice deosebite, ci si pentru ca a fost un subiect disputat de studiu si cercetare de multa vreme.
Descoperita in America de Nord de mai bine de 100 de ani, echinaceea a fost si este considerata un adevarat antidot impotriva infectiilor, datorita actiunii imunostimulatoare pe care o manifesta.
Spre deosebire de antibioticele alopate, care distrug direct bacteria, echinaceea actioneaza indirect, anihiland microbul prin cresterea raspunsului imun al corpului, adica a capacitatii sale de lupta si aparare. Studiile asupra mecanismului de actiune al echinaceei continua, insa este demonstrat faptul ca ea stimuleaza organismul sa produca mai multe globule albe, in special limfocite si de asemenea o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substante anti-infectioase naturale).
Pe langa efectul de a multiplica celulele de aparare ale organismului, echinaceea se pare ca poate depista si distruge o serie de virusi, cei mai comuni fiind cei ai racelii si gripei. Studiile efectuate pe pacienti carora li s-a administrat constant echinaceea, au demonstrat ca la acesti indivizi incidenta aparitiei virusului gripal a scazut cu 50% in comparatie cu indivizii care nu au avut nici un aport de echinaceea.
In ceea ce priveste doza recomandata, studiile arata ca nu exista o doza la care sa se manifeste o anumita toxicitate. Momentul si cantitatea administrata sunt dependente de natura sistemului imunitar al fiecarui individ precum si de starea generala de sanatate a acestuia. Cel mai indicat este sa se ceara sfatul medicului de familie sau al medicului homeopat pentru a stabili cu exactitate doza. Si asta pentru ca exista pacienti cu afectiuni autoimune care nu au nevoie de o stimulare suplimentara a sistemului imunitar.
O doza eficienta si de siguranta pentru un adult este considerata cea de 300 mg de echinaceea, de trei ori pe zi, adica 900 mg pa zi. La copiii cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani, doza recomandata este de 400 mg de echinaceea pe zi iar la copiii cu varste mai mici de 6 ani, se impune sfatul pediatrului. Perioadele de administrare ale acestui remediu natural (doua saptamani) trebuie sa fie urmate de pauze (doua saptamani), pentru a nu se stimula sistemul imunitar in mod exagerat si pentru a nu creste rezistenta virusilor.
Asadar echinaceea este un remediu natural care ajuta realmente organismul sa treaca mai usor prin perioadele grele, fie de stres suplimentar, fie prin anotimpurile reci, tinandu-ne departe de batista.
Totalul afișărilor de pagină
Etichete
- ai grija.alimentatie sanatoasa (1)
- anghinarea (2)
- candva (1)
- constentizeaza (1)
- fii tanar mereu (1)
- fructe (1)
- fructele esenta vietii (1)
- gadget (1)
- kg (1)
- laura catrinar (1)
- plante (2)
- poti slabi si tu (1)
- sanatatea (2)
- sanatatea ta (1)
- slabeste sanatos (1)
- viata (1)
luni
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu